Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

BOTOX - najčešći tretman uklanjanja bora u svijetu čija popularnost i dalje sve više raste! Zašto?

U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio primjenjujemo tehnike apliciranja botoksa toliko usavršene da je nemoguće primjetiti izvedeni tretman botoksa jer će biti zadržana mimika, a Vaše lice će biti pomladeno i bez bora.


Danas među poznatima osobama koje se pojavljaju u svjetskim medijima gotovo da i nema „zamrznutih“ lica voštanog sjaja! Zahvaljujući pogreškama iz prošlosti tehnike apliciranja botoksa toliko su napredovale da danas jedino vi i vaš liječnik znate istinu jeste li bili ili ne na tretmanu botoksom. Za prirodni rezultat tretmana botoksa koji podrazumjeva pomično čelo bez bora odgovoran je isključivo liječnik koji aplicira botoks i njegova stručnost. Doktorica Hlupić sa svojim ogromnim iskustvom naprosto je majstor za to: savršeno izvedeni botoks tretman od liječnika pored individualnog pristupa za svako lice zahtijeva i vrlo pedantne ruke, oko umjetnika i strast za dobivanjem savršenog rezultata.

TRI VRSTE TRETMANA BOTOKSOM

Ovisno o jačini izraženih bora kao i o duljini trajanja učinka razlikujemo:


1. „BABY“ BOTOKS – Tretman briše sve bore lica uz zadržavanje svih pokreta lica. Rezultat je prirodan, osvježen i pomlađeni izgled lica za koji nitko neće primjetiti i povezati da ste išta radili na licu.


2. „CLASSIC“ BOTOKS – Ovim tretmanom bore većinom nestaju, a one najdublje su znatno ublažene. Mimika je zadržana. Rezultat je također prirodan, osvježeno pomlađeni i vedar izgled koji se ne može povezati sa tretmanom botoksa.


3. TRETMAN GUMMY SMILE-a BOTOXOM - u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio tretman gummy smile-a botoxom je jednostavan i banalan tretman gdje se aplikacijom svega par kapljica botoxa kod nosnica omogućava da se više ne vidi previše zubno meso pacijenta tj. usna se ne podiže više previše i ne otkriva previše zubno meso tj. gingivu. Omamljivanjem botoxom mišića koji podižu usnu omogućiti će pacijentima koji su godinama se mučili sa tim problemom da sada njihov osmjeh izgleda perfektno. Nakon prekrasnih makeovera zubi doktorice Knego, doktorica Hlupić rješava sa velikim iskustvom i problem gummmy smile-a ako postoji. Gummy smile u cijelom svijetu rješava se kombinacijom podizanja kliničke krune zubi i tretmanom botoxom. Pri tom tretmanu mimika usana i tog dijela lica ostaje nepromijenjena.

NAKON KOLIKO VREMENA OD UČINJENOG TRETMANA UČINAK BOTOKSA POSTAJE VIDLJIV?

Učinak botoksa nije odmah vidljiv nakon tretmana. „Brisanje“ bora kod oba tipa botoks tretmana počinje biti vidljivo između 1-5 dana od aplikacije botoksa. Maksimalni učinak postaje vidljiv nakon 14 dana od tretmana botoksom.

DUŽINA TRAJANJA UČINKA BOTOKSA OVISI O PRIMLJENOJ VRSTI TRETMANA BOTOKSA:

1. „Baby“ botoks: 3 mjeseca

2. „Classic“ botoks: 6 mjeseci

3. Tretman gummmy smile-a : 6-12 mj.

DA LI JE POTREBNO STALNO PONAVLJATI TRETMAN BOTOKSOM?

Istraživanja su pokazala da mimični mišići pamte jačinu ekspresije kojom se kontrahiraju. Tako je otprilike potrebno 2 godine redovitog odlaženja na tretman botoksom kako bi mišićni mogli trajno pohraniti u svojoj memoriji slabiju kontrakciju mišića. A sa slabijom kontrakcijom nema više opasnosti za stvaranje postojećih ili novih bora. Dakle, moguće je i trajno nestajanje bora ako se tretman botoksa u prve dvije godine primjenjuje u pravilnim vremenskim razmacima.


Profesionalnost dr Ljiljane Hlupić i kvaliteta botoxa u zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio omogućiti će da botox ne trebate previše često ponavljati, da vaša mimika lica ostane prirodna, a lice pomladeno i reduciranih bora.